Organismes

Portals

Estadística d'incendis forestals

Estadística d'incendis forestals

Els incendis forestals són una de les majors amenaces per a les nostres muntanyes i terrenys forestals i suposen, en algunes ocasions, un greu risc de mal i pèrdua de béns materials i vides humanes.

L'estadística d'incendis forestals és una ferramenta fonamental per a analitzar la seua evolució i característiques, detectar necessitats i planificar actuacions, permetent comparar registres històrics.

La Conselleria de Justícia i Interior és l'encarregada de recopilar la informació estadística dels incendis forestals que afecten la Comunitat Valenciana, i que s'entrega de manera periòdica a l'Àrea de Defensa contra Incendis Forestals (ADCIF) del Ministeri competent en prevenció d'incendis forestals, que és el responsable de coordinar, homogeneïtzar, mantindre, elaborar i publicar l'Estadística forestal espanyola, juntament amb els altres òrgans competents de l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes (art. 28 de la Llei 43/2003, de 21 de novembre, de muntanyes). (Més informació ací).

El Servici de Prevenció d'Incendis Forestals és el departament encarregat de recopilar, elaborar i processar esta informació estadística per a remetre-la al Ministeri.

Les dades provisionals de cada incendi s'arrepleguen de manera immediata per les centrals de comunicacions provincials de prevenció d'incendis (CPIF), amb les dades facilitades pels tècnics i agents mediambientals que intervenen en l'emergència. Estos últims elaboren posteriorment el comunicat d'incendi forestal, conforme al model aprovat pel Ministeri, que està normalitzat per a tota Espanya.

En la web de SIGIF (Sistema Integrat de Gestió d'Incendis Forestals), es poden consultar les estadístiques d'incendis forestals en la Comunitat Valenciana, tant les definitives, les dades de les quals abasten des de l'any 1968 al 2016, com les provisionals, de les quals les dades inclouen el període comprés des de l'any 2017 a l'actualitat. (Més informació ací).

 

  1. Estadística d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

Punxa en la imatge per a ampliar

(*) Dades provisionals. Anys 2020, 2021, 2022 i 2023. Gràfics actualitzats fins desembre de 2023.

 

  • Anàlisi estadística de la distribució temporal dels incendis forestals en la Comunitat Valenciana.

Descarregar (pdf)

 

 

  • Estadística bàsica

Dades des de 1986 fins a 2016 (últim any disponible).Descarregar taula(full de càlcul).

  • Estadística bàsica PROVISIONAL

Dades provisionals des de 2017 fins a 2018 (subjectes a possibles variacions). Descarregar taula (full de càlcul).

  • Estadística completa

Dades des de 1993 fins a 2015. Inclou més camps que la tauala de estadística bàsica.

Descarregar taula (full de càlcul).

Descarregar explicació dels camps (full de càlcul).

 

Cartografia incendis forestals de la Comunitat Valenciana (formato shape 1993-2022 provisional).

Descarregar descripció dels camps (full de càlcul).

 

  1. Grans incendis forestals a la Comunitat Valenciana (2014-2023).

La taula conté enllaços als informes post-incendi, per a accedir a l'enllaç desplaçar el cursor sobre la taula i quan existisca informe post-incendi disponible, apareixerà el fons ressaltat (punxar per a accedir).Descarregar taula pdf.

 

Punxa en la imatge per a ampliar

 

Punxa en la imatge per a ampliar

 

Punxa en la imatge per a ampliar

Gràfics actualitzats fins desembre de 2023.

 

Els productes i continguts provinents de les Conselleries de la Generalitat estan subjectes a llicència Creative Commons Reconocimiento 4.0 (llevat que s'indique el contrari) i han de citar-se com a font de dades de la següent forma:

- Producte any CC BY 4.0 © Generalitat

- Exemple: Prevenció d'Incendis Forestals 2018 CC BY 4.0 © Generalitat