Novetats

Ves enrere Pla de Sensibilització per a zones d'interfície urbà-forestal

Pla de Sensibilització per a zones d'interfície urbà-forestal

El Pla de sensibilització en prevenció d'incendis forestals centra els seus esforços en la intervenció social a través de la comunicació, l'educació, la formació, la participació i fins i tot la mediació, impulsant la implicació de la societat en la conservació del mitjà.

En aquest cas d'Interfície Urbà Forestal, el Pla es considera una eina molt útil per a conscienciar del risc, en cas d'incendis forestals, a les persones que resideixen en les urbanitzacions, amb l'objectiu de contribuir a reduir la vulnerabilitat de les mateixes.

La problemàtica de les zones d'interfície urbà-forestal és una realitat que implica greus riscos en cas d'incendi. La gestió dels incendis forestals en aquestes zones és molt complexa perquè els agents implicats són més nombrosos (vides humanes, béns materials i muntanya) i la protecció de vides humanes i béns materials preval sobre la protecció de les muntanyes, la qual cosa condiciona notablement les estratègies de defensa i protocols d'actuació dels mitjans d'extinció.

Per tot açò, resulta de vital importància que les persones que habiten en aquestes zones siguen conscients que viure en la muntanya implica un risc afegit que ha de tenir-se en compte i en aquest sentit, el Pla de Sensibilització Interfície Urbà-Forestal pretén conscienciar del mateix als habitants i/o usuaris d'àrees urbanitzades.

És molt important preparar-se, a nivell d'habitatge o d'àrea urbanitzada, per a fer front a l'amenaça d'un foc i reduir els danys, saber autoprotegir-se en cas d'incendi forestal i poder oferir als mitjans d'extinció unes condicions òptimes de seguretat en les seues intervencions i maniobres.

La programació del Pla de Sensibilització de l'Interfície Urbà Forestal es realitzarà aquesta primavera a través d'experiències pilot en una sèrie d'àrees urbanitzades, a través d'un programa divulgatiu-formatiu, mitjançant l'actuació coordinada de tots els agents implicats.