Novetats

Ves enrere Nota de premsa

Nota de premsa

Convocades les ajudes al voluntariat ambiental en prevenció d'incendis forestals per a l'any 2019.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a les ajudes al voluntariat ambiental en prevenció d'incendis forestals per a l'any 2019.

Les subvencions financen la realització de les activitats de voluntariat ambiental en matèria de prevenció d'incendis forestals, campanyes de sensibilització, d'educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals, mitjançant accions dirigides al control i informació de visitants, al control del compliment de les diferents normatives aplicables, a la vigilància dissuasiva, i a l'aplicació de programes d'educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del medi forestal.

Les ajudes compten amb una dotació pressupostària de 540.000 euros, la qual cosa suposa un augment de prop de 100.000 euros respecte a la partida que van rebre en l'exercici anterior, i continuant l'augment pressupostari progressiu que es ve donant en aquestes ajudes en els últims anys.

A l'edició de l'any passat van participar més de 3.500 voluntaris i voluntàries, la qual cosa va permetre a l'administració comptar amb una xarxa secundària de vigilància interconnectada amb els 66 observatoris forestals operatius en el marc del Pla de Vigilància Preventiva d'Incendis Forestals.

Podran beneficiar-se d'aquestes subvencions les organitzacions i entitats de voluntariat, segons la definició que d'elles fa la Llei 4/2001, de 19 juny, de la Generalitat, del Voluntariat, sempre que entre les seues finalitats figuren la defensa i conservació de la naturalesa i l'educació ambiental, així com ajuntaments de la Comunitat Valenciana. A més, les entitats i organitzacions hauran de disposar de l'estructura suficient per a garantir el compliment d'aquests objectius.

El termini de presentació de sol·licituds per a l'exercici 2019 serà de 25 dies hàbils a partir de l'endemà al de la publicació d'aquesta resolució en el DOGV:(consultar ací).