Presentació

La Direcció General d'Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia exercix les funcions establides en l'article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i les altres previstes en l'ordenament jurídic, en matèria d'assistència jurídica gratuïta, assistència a les víctimes del delicte, ajudes a les víctimes del terrorisme, col·legis professionals, unions de fet, fundacions, associacions, registres i notariat i la relació amb la professió titulada de gestor administratiu.
 

novetats

Ves enrere IV Setmana de la Mediació a la Comunitat Valenciana

IV Setmana de la Mediació a la Comunitat Valenciana

Amb els objectius d'abordar diverses qüestions entorn del present i el futur de la mediació i fomentar el debat i la interacció entre els diferents actors relacionats amb la mediació, tindran lloc diverses activitats celebrades en les 3 territoris principals de la Comunitat organitzades per les Universitats Miguel Hernández d'Elx, Jaume I de Castelló, Universidad de Alicante, i Universitat de València en col·laboració amb altres Col·legis Professionals i Centres especialitzats en matèria de mediació.Amb els objectius d'abordar diverses qüestions entorn del present i el futur de la mediació i fomentar el debat i la interacció entre els diferents actors relacionats amb la mediació, tindran lloc diverses activitats celebrades en les 3 territoris principals de la Comunitat organitzades per les Universitats Miguel Hernández d'Elx, Jaume I de Castelló, Universidad de Alicante, i Universitat de València en col·laboració amb altres Col·legis Professionals i Centres especialitzats en matèria de mediació.

- Les jornades tindran lloc del 17 al 21 de maig en les tres províncies de la Comunitat

 

Aquest dilluns 17 de maig comença la "IV Setmana de la Mediació en la Comunitat Valenciana" amb jornades de treball que tindran lloc a València, Alacant, Elx i Castelló.

El principal objectiu, és abordar les diferents qüestiones entorn al present i futur de la mediació i afavorir el debat entre els diferents operadors jurídics i institucions relacionades amb la mediació.

Les sessions de treball, que comencen aquest dilluns a Alacant i conclouran divendres que ve 21 de maig a Elx, busquen dotar de major qualitat la mediació, que es valore i reconega la formació de les persones mediadores, determinar les especialitats i establir la mediació gratuïta.

A més, de debatre's sobre la posada en marxa de la Llei de Mediació en la Comunitat, una de les principals novetats serà la presentació de la Càtedra Institucional "Cultura per a la mediació".

Avantatges de la mediació

La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la llei de Mediació més avançada en la implantació de la mediació a Espanya i que estableix un marc general per als procediments mediadors que completa la normativa estatal.

 

La llei valenciana ofereix una regulació integral, general i flexible, que garanteix a la ciutadania la qualitat i la confiança dels agents i entitats mediadores.

Ara amb el nou Decret que aprova el Reglament de Mediació es garanteix la gratuïtat del servei en totes les jurisdiccions i inclou com a beneficiaris, al costat de les persones amb escassos recursos econòmics, a dos col·lectius especialment vulnerables: persones amb discapacitat o els qui tinguen la condició de víctima del delicte. Aquestes dues novetats tornen a situar a la Comunitat com a pionera en el model de mediació.

 

La Llei i el Decret són dues eines fonamentals per a propiciar un canvi de visió en la ciutadania, perquè perceba la justícia com una administració més pròxima i amable. A través de la mediació estem fomentant la convivència i l'enteniment i, en definitiva, valors democràtics com el diàleg i el consens.

Centre de Mediació de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha posat en funcionament, en una primera fase Serveis d'Orientació i Mediació (*SOM), en les Seus Judicials d'Alacant, Elx, Castelló i València als quals dirigir-se en cas de precisar qualsevol informació relacionada amb la mediació.

 

 

Més novetats