Detall Notícia

Justícia inicia les obres de renovació d'il·luminació i climatització en la seu judicial de Vinaròs per a millorar l'eficiència energètica

19/09/2021
Justícia inicia les obres de renovació d"il·luminació i climatització en la seu judicial de Vinaròs per a millorar l"eficiència energètica

- Les obres, amb una inversió de 230.000 euros, estaran executades abans de la fi de 2021
- Justícia destina més d'1,5 M€ dins del Pla d'eficiència energètica per a les seus judicials de Castelló en 2021 i 2022La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública iniciarà la setmana que ve les obres per a substituir els sistemes d'il·luminació i climatització en la seu judicial de Vinaròs. Aquesta actuació permetrà reduir el consum d'energia i que l'edifici siga més eficient i sostenible.

Les obres, amb una inversió de 230.000 euros, tindran una duració aproximada de tres mesos, per la qual cosa està previst que el sistema d'il·luminació i climatització estiga renovat abans de concloure 2021.

La substitució de lluminàries halògenes per llums LED generarà una llum menys contaminant que la tradicional, ja que no conté mercuri i permetrà reduir les emissions de CO2 un 80 %. El consum energètic també es reduirà un màxim del 85 % respecte a les bombetes tradicionals i la durabilitat s'estendrà fins als 15 anys.

A més, abans d'acabar enguany, la conselleria que dirigeix Gabriela Bravo licitarà el contracte per a la instal·lació de panells fotovoltaics per un valor de 50.000 euros. D'aquesta manera, Vinaròs serà la segona seu, després de la Ciutat de la Justícia de Castelló, a tindre plaques solars per a produir energia 100 % neta i renovable, destinada a l'autoproveïment de la seu.

De la mateixa manera, aquesta seu judicial serà la segona en la qual es transformen els dos sistemes després de la de Segorbe, on aquest 2021 s'han invertit 105.355 euros per a la substitució d'il·luminació i climatització i el reforç de les finestres.

Pla d'eficiència energètica per a Castelló: 1,5 milions d'euros

La Conselleria de Justícia destina més d'1,5 milions d'euros dins del Pla d'eficiència energètica per a les seus judicials de Castelló en 2021 i 2022.

S'han desenvolupat actuacions directes en les seus principals de la Ciutat de la Justícia de Castelló, Segorbe, Vinaròs i Nules. A més, ja s'han instal·lat sistemes de control en les seus per a visualitzar a temps real els consums d'energia dels edificis a través d'una plataforma electrònica centralitzada. D'aquesta manera, permet monitorar i controlar els consums i poder regular-los si és necessari.

Aquests projectes els financen la Conselleria i els fons europeus JESSICA i FEDER.

Arxius relacionats